Malaysiakini Jangan Lagakan #UMNO & Rakyat - @razlanrafii


Mana-mana pihak serta organisasi media diminta tidak membuat cubaan melagakan UMNO dengan rakyat demi kepentingan serta motif politik peribadi semata-mata.

Ketua Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan, Razlan Muhammad Raffi berkata, cubaan portal berita Malaysiakini yang dikatakan mengelirukan rakyat selama ini disifatkan keterlaluan sehingga menimbulkan kebencian kepada UMNO.

"Malaysiakini sejak dahulu sentiasa berusaha melaga-lagakan rakyat dengan UMNO. Cubaan semalam semasa memaparkan gambar bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang digelapkan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dilihat keterlaluan.

"Kami berada di lokasi, tidak ada langsung kejadian seperti yang didakwa Malaysiakini. Ia dakwaan yang tidak masuk akal," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Pada Rabu, portal Malaysiakini memaparkan laporan potret Dr Mahathir di hadapan Dewan Tun Razak yang gelap dan tidak kelihatan.


Laporan itu menyebut, menurut seorang anggota polis penjaga di kawasan itu, lampu tersebut 'terbakar' dan masih belum diganti dengan mentol baru.

Kata Razlan, cubaan itu disifatkan kemuncak usaha Malaysiakini pada Khamis yang memulakan misi mengelirukan rakyat dengan memutarbelit kenyataan kenyataan Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (MARA) Tan Sri Annuar Musa berhubung pembelian hartanah di Melbourne, Australia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.